Medaus marinate marinuoti pomidorai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Pomidorai, paruošti pagal šį receptą yra skanūs ir tikrai patiks jums žiemą, kai atidarysite šio gėrio stiklainį!
Pagal šį receptą paruoštus pomidorus mėgsta net mano vaikai, kurie kitaip nelabai mėgsta pomidorų.
Būtinai pabandykite, tai fantastiškas garnyras visiems metams!
Jums reikės:
- 4 kg pomidorų
- 8 svogūnų
- 1 šaukštelio garstyčių grūdelių vienam stiklainiui
- bazilikų
- 1 l vandens
- 1 valgomojo šaukšto druskos
- 3 šaukštų cukraus
- 1 valgomojo šaukšto medaus
- 1 šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimo eiga:
Šiam receptui geriausia naudoti vyšninius pomidorus stora ir tvirta odele.
Tačiau pomidorai neturi būti pernokę.
Be to, nenaudokite minkštų ar pažeistų pomidorų.
Sudedamosios dalys nurodytos 1 litro talpos stiklainiui.
Nuplaukite pomidorus.
Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį į 4 dalis.
Sudėkite pomidorus į stiklainius su svogūnais.
Įdėkite šviežių bazilikų lapelių.
PATARIMAS:
Bazilikas turi išskirtinį aromatą ir skonį, todėl pakanka vos kelių lapelių stiklainyje.
Kad stiklainiai atrodytų gražiai, galite pasirinkti dviejų spalvų pomidorus.
Užpilkite juos verdančiu vandeniu.
Uždenkite ir palikite 20 minučių.
Tada vandenį nupilkite.
Įberkite druskos, cukraus, medaus ir citrinos rūgšties.
Gerai išmaišykite ir užvirinkite.
Į stiklainius įberkite garstyčių sėklų.
Supilkite paruoštą marinatą.
Tinkamai uždarykite dangtelius.
Galiausiai stiklainius apverskite aukštyn kojomis ir apklokite šilta antklode.
Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Taip paruošti pomidorai bus puikaus skonio.
Dėl medaus jie bus šiek tiek saldaus skonio ir taps originaliu užkandžiu arba gardžių salotų dalimi.
Mėgaukitės!