Labai mėgstu patiekalus iš mažų cukinijų. Vasarą jų prisivalgau, kad žiemą jų nesinorėtų valgyti. Kažkodėl anksčiau niekada nepagalvojau, kad jas galima tiesiog užšaldyti ir mėgautis mėgstamu maistu ištisus metus.
Užšaldyti cukinijas žiemai yra daug geriau nei konservuoti. Jos išlaiko savo maistines savybes ir gali būti naudojamos įvairiuose receptuose, todėl žiemos valgiaraštis tampa įvairesnis.
Mes jums paruošėme keturis skirtingus cukinijų užšaldymo būdus.
CUKINIJŲ ŠALDYMAS
Metodas Nr. 1
Cukinijas supjaustykite maždaug 5 mm storio griežinėliais ir išdėliokite ant maistine plėvele uždengtų kepimo skardų ar pjaustymo lentelių. Juos su cukinijomis sudėkite į šaldiklį ir palaukite kol užšals. Po to šaldytas cukinijas greitai sudėkite į maišelį, kad jos neatitirptų, ir gerai supakuokite, išleisdami iš maišelio visą orą. Tada maišelį su daržovėmis padėkite į šaldiklį ir laikykite ten.
Iš tokių cukinijų bus galima pagaminti puikų troškinį arba tiesiog apkepti jas miltuose.
Metodas Nr. 2
Kiekvieną cukiniją perpjaukite per pusę ir iš kiekvienos pusės šiek tiek išpjaukite šerdį, kad gautumėte savotiškus laivelius. Kiekvieną cukiniją po atskirą porciją suvyniokite į maistinę plėvelę, kiekvieną laivelį suvyniokite plėvelėje du kartus, kad nesuliptų kartu su kitomis cukinijomis. Įdėkite cukinijas į maišelį ir palikite šaldiklyje, kol ateis žiema.
Tokios įdarymui skirtos cukinijos puikiai papildys bet kokį šventinį stalą.
Metodas Nr. 3
Cukinijas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite ant maistine plėvele iškloto padėklo ir užšaldykite šaldiklyje, kol visiškai sustings. Tada tiesiog supilkite viską į maišelį ir užriškite, kad išeitų oro perteklius. Įdėkite maišelį atgal į šaldiklį.
Šias daržoves galėsite naudoti visur. Galėsite iš jų pasigaminti lengvą dietinę sriubą arba troškinį. Cukinijas galima supjaustyti kubeliais ir troškinti, kepti ar skrudinti – reikės tik pasitelkti fantaziją.
Metodas Nr. 4
Peraugusias cukinijas ir šerdis, likusias išpjovus viduriukus, sutarkuokite stambia arba vidutinio stambumo tarka. Išspauskite sultis ir sudėkite jas į maišelius maždaug po 500 g porcijomis. Po to maišelius susukite taip, kad juose neliktų oro, ir sudėkite į vieną didelį maišą. Viską padėkite į šaldiklį, iki kol prireiks.
Iš tarkuotų cukinijų gaminami neįtikėtini daržovių apkepai, būtinai pabandykite juos pasigaminti žiemą!
Dabar net žiemą galėsite troškinti cukinijas grietinėje, kepti jas su sūriu arba iš tarkuotų cukinijų pasigaminti gardų užkandį.
Pasidalinkite šiuo straipsniu su savo draugais, kad jie žinotų, kaip išlaikyti cukinijas šviežias visą sezoną!