Home Receptai Desertai Naminė obuolių ir slyvų uogienė

Naminė obuolių ir slyvų uogienė

0
Naminė obuolių ir slyvų uogienė

Vis labiau senstant, man pradeda patikti kokybiškesni saldėsiai be cheminių priedų. Todėl jau seniai nebeperku parduotuvėje parduodamų saldumynų ir pyragų. Vietoj to gaminu uogienę iš sode surinktų obuolių ir slyvų. Tai natūralus saldumynas, pagamintas mano pačios rankomis! Tokius saldžias konservuotas uogienes dedu į lietinius blynus, varškės pyragus ir gardinu mielinius blynus bei jomis skaninu naminius pyragaičius.

Beje, cukraus kiekis obuolių ir slyvų uogienei gaminti gali skirtis. Jei jūsų vaisiai ir taip labai saldūs, tikrai galite dėti mažiau šio produkto. Tačiau nepamirškite, kad kuo mažiau cukraus, tuo skystesnė bus jūsų uogienė. Tikriausiai ją bus galima naudoti tik kaip saldų kepinių priedą, bet ne kaip įdarą.

Kaip pasigaminti naminę uogienę iš obuolių ir slyvų

Norint pasigaminti naminę uogienę, nebūtina imti tiek pat obuolių ir slyvų. Viskas priklauso nuo to, kokio skonio norite. Tai gali būti trys dalys obuolių ir viena dalis slyvų arba atvirkščiai. Iš minėtų ingredientų gausite 2 litrus žiemai skirtos uogienės.

Sudedamosios dalys

  • Obuoliai 1 kg
  • Slyvos 1 kg
  • Vanduo 100 ml
  • Cukrus 1,2 kg

Paruošimas

Išskobkite iš obuolių jų šerdis ir pašalinkite iš slyvų kauliukus. Obuolius sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir retkarčiais pamaišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.

Sudėkite slyvas ir išmaišykite ingredientus. Vaisius dar pakaitinkite 30 minučių.

Sumaišykite ingredientus elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Po to pertrinkite tyrę per sietelį.

Vientisą tyrę supilkite atgal į puodą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu puodą esantį ant viryklės ir užvirkite, o po to virkite dar 40 minučių be dangčio. Nepamirškite dažnai pamaišyti.

Iš karto po to supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. Palikite atvėsti.

Žiemai skirta obuolių ir slyvų uogienė bus tokia tiršta, kad ją galėsite pjaustyti peiliu! Kai stiklainį apversite aukštyn kojomis, ji nenubėgs nuo šaukšto ir net nepajudės. Laikykite rūsyje arba kambario temperatūroje tamsioje vietoje. Ar gaminate tokią uogienę?