Šiandien pasakosime, kaip, labai neįprastu būdu, paruošti paprikas žiemai. Tiksliau, aštriame garstyčių padaže. Šį itin skanų ir maistingą maistą valgykite kaip salotas arba kaip priedą prie kitų patiekalų, taip pat kaip užtepėlę ant duonos.
Juk paprikas lengva ir paprasta marinuoti garstyčių padaže. Patartina naudoti raudonąsias arba oranžines paprikas. Naudokite švelnias arba aštrias prancūziškas garstyčias. Nesijaudinkite, toks užkandis gali stovėti visą žiemą. Tačiau tikriausiai suvalgysite šias paprikas dar rudenį.
Su kuo patiekti paprikas garstyčių marinate
Jei mėgstate švelniai aštrius ir šiek tiek saldžius patiekalus, šis užkandis jums patiks! Jis tinka prie bet kokios mėsos ar garnyro. Ypač gardu su bulvių koše ir silke. Labai rekomenduojame paragauti! Nurodytas ingredientų kiekis skirtas dviems 500 ml talpos stiklainiams.
Sudedamosios dalys
- Saldžiosios paprikos 1 kg
- Vanduo 300 ml
- Actas 60 ml
- Druska 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus 2 šaukštai
- Kvepiantys pipirai 5 vnt.
- Lauro lapai 2 vnt.
- Garstyčios 170 g
- Saulėgrąžų aliejus 150 g
Paruošimas
Pirmiausia paimkite paprikas, gerai nuplaukite ir išimkite sėklas.
Daržoves perpjaukite per pusę ir supjaustykite centimetro pločio juostelėmis.
Į puodą supilkite vandenį, įpilkite 9% acto, valgomosios druskos, cukraus, kvapiųjų pipirų ir lauro lapų. Viską gerai išmaišykite ir užvirinkite, kad druska ir cukrus visiškai ištirptų.
Dabar sudėkite paprikas į marinatą, retkarčiais pamaišydami. Virkite 15 minučių.
Praėjus nurodytam laikui, nusausinkite visas paprikas per sietelį. Kol jos aušta, paruoškite padažą.
Sumaišykite augalinį aliejų ir švelnias garstyčias. Viską gerai išmaišykite plaktuvu.
Dabar į garstyčių mišinį įdėkite dar šiltas paprikas. Viską iš apačios į viršų išmaišykite šaukštu, kad garstyčios tolygiai susimaišytų su paprikomis. Taip pat galite mūvėti pirštines ir tai daryti rankomis.
Tada paruoškite stiklainius, būtinai sterilizuokite juos 150 laipsnių temperatūroje orkaitėje 10-12 minučių ir išvirinkite dangtelius.
Atsargiai iki pat viršaus užpildykite stiklainius paprikomis ir sandariai uždarykite dangteliais.
Paprikos stiklainiuose turi visiškai atvėsti. Tada stiklainius padėkite į vėsią vietą arba į šaldytuvą.
Džiaukitės maisto gaminimu ir mėgaukitės apetitu!