Šią vasarą mes daug kur naudojome cukinijas. Tiesa, anksčiau vasaros daržoves tiesiog kepdavome pusžiedžiais ir patiekdavome su garnyru. Tačiau dabar mūsų meniu gausu originalių patiekalų. Sotus cukinijų pyragas, neįprasta daržovių džemas mėgstantiems eksperimentus, o dabar ir pikantiškas užkandis – marinuotos cukinijos maišelyje.
Džiaugiamės galėdami pasidalyti paprastu greito patiekalo receptu. Cukinijos maišelyje puikiai atitinka vasaros susibūrimų kaime prie laužo koncepciją. Šį užkandį labai malonu pasigaminti ir namuose!
CUKINIJOS MAIŠELYJE
JUMS REIKĖS:
- 2 cukinijų
- 1 svogūno
- 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 šaukštelio medaus arba cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 2 česnako skiltelių
- 1,5 valgomojo šaukšto obuolių sidro acto
- 1 šaukštelio Dižono garstyčių
- Krapų arba petražolių pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Pirmiausia paruoškite cukinijas. Cukinijas kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite maždaug 3-5 mm storio žiedeliais. Įsitikinkite, kad storis yra vienodus, kitaip cukinija marinuosis netolygiai. Tada sudėkite visus gabalėlius į plastikinį maišelį.
Dabar susmulkinkite krapus arba petražoles (galite naudoti abu) ir smulkiai supjaustykite nuluptus česnakus. Tada nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonais pusžiedžiais. Sudėkite visus ingredientus į maišelį prie cukinijų.
Tada į maišelį įberkite druskos, medaus arba cukraus ir mėgstamų prieskonių. Čia galima nesilaikyti jokių apribojimų. Pavyzdžiui, rūkyta paprika ir šviežiai malti juodieji pipirai puikiai dera su cukinija.
O po to ateis lemiamas momentas. Į maišelį supilkite saulėgrąžų aliejų ir actą. Tada maišelį sandariai uždarykite ir gerai suplakite. Visi ingredientai turi būti gerai susimaišę.
Leiskite cukinijoms taip pabūti bent 30 minučių. Per tą laiką daržovės spės pasimarinuoti. Tačiau geriausia būsimą užkandį šiam laikui padėti į šaldytuvą. Beje, tokiu pat būdu galite marinuoti ir cukinijų juosteles. Norėdami tai padaryti, supjaustykite daržovę ne žiedeliais, o plonomis juostelėmis. Tai padaryti padės stambi morkų pjaustyklė.
PATARIMAS JUMS
Jei savo namuose neturite acto, jį galite pakeisti citrinos sultimis. Tokiam kiekiui cukinijų pakaks 2 valgomųjų šaukštų šių sulčių. Taip pat visada galite paeksperimentuoti su marinatu. Pavyzdžiui, pridėkite mėgstamų šviežių prieskoninių žolelių (kalendros, baziliko), aromatingų itališkų žolelių arba spalvingą paprikų mišinį.
Kaip matote, aštriosios cukinijos maišelyje paruošiamos tikrai greitai. Ingredientams paruošti jums prireiks ne daugiau kaip 10 minučių, o tada viską atlikti palikite plastikiniam maišeliui. Pabandykite pasigaminti tokį originalų patiekalą ir pamatysite, kad geresnio užkandžio sugalvoti net nepavyktų. Mėgaukitės maloniu skoniu!