Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Neįtikėtinai skanūs pyragėliai su kopūstais. Apsilaižysite pirštus!

Dažniausiai pyragėliai su kopūstais primena vaikystę, nes anksčiau šiuos pyragėlius ypač kepdavo močiutės.

Laikas prisiminti tą nuostabų pyragėlių skonį, nes juos labai nesunku pasigaminti patiems!

Sudėtis:

pienas 500 ml;

sviestas 100 g;

aliejus 100 ml;

cukrus 60 g;

druska pagal skonį;

šviežios mielės 25 g;

kviečių miltai 1 kg;

kiaušiniai 6 vnt.

1 svogūnas;

1 kopūstas.

Gaminimas:

Sumaišykite mieles su šaukštu cukraus ir 100 ml šilto pieno. Gautą mišinį palikite stovėti 5-10 minučių, kol ant jo paviršiaus atsiras burbuliukų.

Ištirpintą sviestą sumaišykite su 50 ml aliejaus, likusiu šiltu pienu, cukrumi, druska bei 2 kiaušiniais.

Tada supilkite mielių mišinį ir 400 g miltų, kruopščiai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir 30-60 minučių palaikykite šiltoje vietoje.

Po to į tešlą supilkite likusius miltus ir išmaišykite.

Perkelkite gautą tešlą į didelį indą, uždenkite ją maistine plėvele ir vėl palaikykite šiltoje vietoje dar 40-60 minučių.

Supjaustytą kopūstą virkite kartu su žiupsneliu druskos apie 20 minučių. Atskirame puode išvirkite ir likusius kiaušinius. Juos atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite gabaliukais.

Svogūną supjaustykite ir apkepinkite iki gražios, auksinės spalvos. Tuomet supilkite ir kopūstus, pakepinkite kartu su svogūnais apie 3-4 minutes.

Vis maišykite ir kepkite tol, kol bus išgarinti kopūstai. Šalia kopūstų su svogūnais trumpai pakepinkite ir kiaušinius.

Gautą tešlą susmulkinkite į kelis gabalus. Iš tešlos formuokite pyragėlius ir sudėkite įdarą.

Kai padarysite visus pyragėlius, uždenkite juos rankšluosčiu ir palaikykite 30 minučių šiltoje vietoje. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---