Ar kada nors bandėte sūrio kukuliukų kavinėje ar restorane? Tai labai populiarus ir skanus užkandis, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Tačiau ne kiekviena šeimininkė juos moka pasigaminti namuose. Tačiau tai nėra sunku! Net skaniausius sūrio rutuliukus galima pasigaminti savo namuose. Yra dar daugiau galimybių eksperimentuoti!
Kartą pabandžiau derinti sūrį su populiariausia vasaros daržove. Ir dabar beveik kasdien gaminu cukinijų kukuliukus! Dar nespėjus iškepti paskutinės partijos, namiškiai jau būna suvalgę atvėsusius.
Kaip keptuvėje pasigaminti cukinijų kukuliukus
Keptuvėje keptus sūrio kukuliukus su cukinijomis valgo net vaikai, kurie paprastai nemėgsta daržovių patiekalų. Be minėtų ingredientų, cukinijų kukuliai gali būti pagardinti mėgstamais prieskoniais. Pabandykite patiekalą keisti pagal savo skonį!
Sudedamosios dalys:
- Rikotos sūris 250 g
- Cukinija 250 g
- Kiaušinis 1 vnt.
- Druska pagal skonį
- Duonos džiūvėsėliai pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejus pagal skonį
Paruošimas:
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka.
Sumaišykite rikotos sūrį ir kiaušinį, sudėkite cukiniją, pagal skonį įberkite druskos ir 50 g džiūvėsėlių.
Iš sūrio ir cukinijos suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite iš visų pusių keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
Dabar jau žinote, kaip pasigaminti sūrio kukuliukus. Tačiau geriausia šį patiekalą patiekti su padažu. Mums labiausiai patinka pomidorų padažas arba grietinė su česnaku. Šis cukinijų užkandis būtų puiki užkanda žiūrint filmą ar įdomias sporto rungtynes.