Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Puiki duona be minkymo!

Jei dar nepradėjote namuose kepti duonos, nes bijote, kad ją pagaminti bus sudėtinga, šis receptas skirtas būtent jums! Pagal šį receptą net kasdien galėsite džiuginti savo šeimą sodria ir kvapnia namine duona. Nereikės ilgai minkyti tešlos!

Duona viduje bus gana drėgna, su labai korėtu vidumi ir plona traškia pluta. Ji ypač patiks itališkos baltos duonos ciabatta gerbėjams. Šviežias mieles galima pakeisti sausomis mielėmis, o šiam miltų kiekiui pakaks 4 g sausų mielių (maždaug trijų ketvirtadalių valgomojo šaukšto).

Sudedamosios dalys

  • 530 g kvietinių miltų
  • 420 ml vandens
  • 10 g mielių
  • 1 šaukštelis druskos

Paruošimas

Mieles ištirpinkite šiltame (37-39 laipsnių) vandenyje. Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską ir įmaišykite mieles. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą. Uždenkite dubenį maistine plėvele su maža skylute orui išleisti ir palikite 2 valandoms kambario temperatūroje.

Per 2 valandas tešla turėtų padvigubėti, o jos paviršiuje turėtų būti daug burbuliukų. Nepamirškite, kad tešla yra neminkoma, todėl jos neminkydami, dubenį uždenkite maistine plėvele arba dangčiu su skylute ir palikite per naktį šaldytuve. Kitą rytą išimkite norimą tešlos kiekį. Pabarstykite rankas miltais, kad tešla prie jų neliptų. Apvoliokite tešlą miltuose ir suformuokite rutuliuką (kraštus užlenkite žemyn ir į vidų).

Padėkite gautą rutuliuką ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus lakšto ir palikite dar 40-60 minučių, kad pakiltų. Uždengti nebūtina. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 235 laipsnių temperatūros.

Padarykite tešloje 3 įpjovas, perkelkite ją kartu su popieriumi ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę ant vidurinės pakopos. Ant apatinės orkaitės lentynėlės padėkite kitą kepimo skardą ir į ją įpilkite 1,5 valgomojo šaukšto karšto vandens, kad sukurtumėte garų efektą. Kepkite duoną 45 minutes, tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti ant grotelių.

Naminės duonos tešla gerai išsilaiko šaldytuve 2 savaites, todėl bet kada galėsite išsikepti šviežią kepalą vakarienei. Tik nepamirškite tešlos uždengti maistine plėvele, kad neišdžiūtų. Jūsų draugai apsidžiaugs išgirdę naują receptą – pasidalinkite su juo jais!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---