Marinuoti agurkai su garstyčiomis bus puikus užkandis šaltais rudens ir žiemos vakarais. Dabar visada agurkus marinuosite tik taip!
Ingredientai:
- agurkai.
Marinatas vienam litrui vandens:
- actas – 100 ml;
- cukrus – 5 valgomieji šaukštai;
- druska – 2 valgomieji šaukštai.
Kiekvienam 1 l talpos stiklainiui:
- česnakai – 2 skiltelės;
- krapai – 1 šakelė;
- morkos – 1/4 vnt.;
- garstyčių sėklos – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
Agurkus išdėliokite kartu su kitais ingredientais į litrinius sterilizuotus stiklainius, ant viršaus užpilkite garstyčių. Karštame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, supilkite actą. Gautą marinatą supilkite į stiklainius. Stiklainius sandariai uždarykite ir po to laikykite šiltoje vietoje, kol jie patys atvės.