Namų šlepetės saugo nuo peršalimo rudens-žiemos laikotarpiu ir tiesiog padeda jaustis jaukiai ir patogiai. Dabar galite rinktis iš įvairiausių namų batų modelių – nuo įprastų šlepečių iki avikailio šlepečių ir pačių įvairiausių šlepečių-kojinių ar net šlepečių-aukštakul nių. Bet kokiu atveju turite pasirūpinti savo avalyne, o kuo dažniau tai darysite, tuo didesnė tikimybė, kad pėdos bus sveikos.
Mes jums papasakoti, kaip skalbimo mašinoje išskalbti mėgstamas šlepetes. Iš pirmo žvilgsnio nieko sudėtingo, nes sportbačiai ir kita avalynė jau seniai skalbiami mašinoje, bet kuo ypatingos šlepetės? Štai keli dalykai, kuriuos reikia žinoti.
Skalbimo režimas
Jei kalbame apie šiltas šlepetes, o tuo labiau apie kailines, tai, kaip ir sportbačių ir kitų batų atveju, reikia rinktis žemą temperatūrą (ne aukštesnę kaip 40 laipsnių). Be to, reikia sumažinti apsisukimų skaičių iki minimumo.
Visi šie parametrai atitinka subtilaus skalbimo režimą arba „vilnos“ režimą (30 laipsnių ir 400 apsukų per minutę).
Prieš dėdami apavą į būgną, įdėkite šlepetes į maišelį arba sudėkite jas su guminiais kamuoliukais, kad jos taip nesideformuotų.
Kaip skalbti
Galite naudoti skystus produktus (vilnai) arba šampūną plaukams. Šlepetes, kaip ir vaikiškus daiktus, galite skalbti su skalbimo muilu.