Iš trijų nedidelių cukinijų galite paruošti tiesiog nuostabaus skonio lazaniją! Receptas yra gana paprastas, tačiau tikrai vertas jūsų dėmesio!
Jums reikės:
- 3 nedidelių cukinijų
- 100 ml augalinio aliejaus
- 5 česnako skiltelių
- 50 g pomidorų pastos
- 100 ml grietinėlės
- 100 g tarkuoto sūrio
- Druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių
Kaip gaminti?
Cukinijas supjaustykite dideliais apskritimais ir apkepkite keptuvėje iki šviesiai auksinės spalvos (iš abiejų pusių).
Cukinijas kepkite ant mažos ugnies, o tuo pat metu galite paruošti padažą. Į trintuvą supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių. Išspauskite česnaką, įdėkite pomidorų pastos ir viską sutrinkite iki vienalytės masės.
Apkeptas cukinijas sudėkite į kepimo indą ir supilkite padažą.
Pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 10-15 minučių.
Skanaus!