Jums reikės:
- 250-300 g miltų
- 1 kiaušinio
- 0,5 stiklinės grietinės
- 2-3 valg. š. cukraus
- 2 valg. š. minkšto sviesto
- 1 arb. š. kepimo miltelių (arba 0,5 arb. š. sodos, gesintos actu)
Kaip gaminti?
- Suberkite išsijotus miltus, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir sudėkite grietinę.
- Įdėkite sviesto, kepimo miltelių arba sodos.
- Minkykite minkštą tešlą.
- Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą 0,5 cm sluoksniu.
- Formuokite sausainius ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Paruoštus sausainius patepkite plaktu kiaušiniu.
- Kepkite 180-200°C temperatūroje 20-25 minutes, kol sausainiai taps auksinės spalvos.
Skanaus!