Jums reikės:
Tešlai:
- 180-200 g sviesto arba margarino
- 500 g miltų
- 1 kiaušinio
- 180-200 g cukraus
- 1-2 valg. š. grietinės
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui:
- 2 pakelių po 40 g vanilinio pudingo miltelių
- 3-5 valg. š. cukraus
- 700 ml pieno
- 5-6 obuolių
- 2-4 valg. š. džiūvėsėlių
Kaip gaminti?
- Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą arba margariną. Viską gerai išmaišykite.
- Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, įdėkite grietinės. Minkykite tešlą rankomis.
- Padalinkite tešlą į dvi dalis ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.
- Iškočiokite vieną tešlos dalį, pabarstykite džiūvėsėliais ir įdėkite į kepimo formą.
- Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant džiūvėsėlių.
- Paruoškite įdarą. Pudingo miltelius su cukrumi ištirpinkite 200 ml pieno ir supilkite į likusį verdantį pieną.
- Virkite iki pirmųjų burbuliukų, ir iš karto užpilkite ant obuolių.
- Iškočiokite antrąją tešlos dalį, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant įdaro.
- Kepkite 180°C temperatūroje 40-45 min.
- Paruoštą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!