Mėgstate meduolius? Tiesiog privalote išbandyti šį receptą!
Jums reikės:
Tešlai:
- 250 ml kefyro
- 200 ml grietinės
- 2 kiaušinių
- 50 ml augalinio aliejaus
- 150 g cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 arb. š. sodos
- 600 g miltų
Glajui:
- 150 g cukraus pudros
- 1 kiaušinio trynio
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinius, cukrų ir augalinį aliejų.
Įdėkite grietinės, įberkite sodos ir druskos.
Viską gerai išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus, gerai išmaišykite. Minkykite tešlą rankomis.
Susukite tešlą į rutulį ir 30 minučių leiskite pastovėti šiltoje vietoje.
Po 30 minučių stalą pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite tešlos sluoksnį. Sluoksnis neturėtų būti per plonas.
Formuokite apvalius ruošinius (naudokite specialią formą arba stiklinę siauru kakleliu).
Visus ruošinius perkelkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Meduolius kepkite 180 laipsnių temperatūroje orkaitėje 20 minučių.
Paruoškite glajų (galite įmaišyti maistinių dažų, kakavos miltelių ar vanilinio cukraus). Išplakite kiaušinio baltymą iki tankių putų. Supilkite cukraus pudrą. Viską gerai išplakite.
Paruoštame glajuje pamirkykite paruoštus meduolius. Palaukite, kol sustings, ir patiekite.
Meduoliai gali būti ruošiami su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, su uogiene ar virintu kondensuotu pienu. Bet kokiu atveju šie naminiai meduoliai puikiai tiks ne tik prie arbatos, bet ir prie stiklinės pieno ar kavos.
Labai skanūs meduoliai! Labai rekomenduoju juos išbandyti patiems!
Skanaus!