Mocarelos sūris yra nepaprastas ir visų mėgstamas. Jis gali būti valgomas kaip atskiras patiekalas ar dedamas į salotas, makaronus.
Naminė mocarela yra ypač gardi, todėl pasidalinsime receptu, kaip galite ją pasigaminti patys.
Sudėtis:
1 litras pieno
125 g natūralaus jogurto
1,5 arb. šaukštelio druskos (galite dėti daugiau, jeigu jums patinka sūresnis maistas)
1 valgomasis šaukštas acto
Gaminimas:
Suberkite druską į šildomą pieną. Kai pienas bus sušilęs iki maždaug 32 laipsnių, išjunkite ugnį.
Tuomet supilkite jogurtą ir actą, viską gerai išmaišykite ir palikite masę susigulėti.
Pasiruoškite marlę, į kurią dėsite sūrį. Sulenkite marlės audinį keliais sluoksniais (maždaug keturiais) ir į ją pilkite sūrio masę. Pildami stenkite išrūgas palikti puode.
Marlėje formuokite sūrį. Kol formuosite, išspauskite likusias išrūgas. Tuomet padėkite sūrį į puodą, kol jis atvės.
Visiškai atvėsusį padėkite į šaldytuvą, geriausia jį laikyti plastikiniame inde.
Skanaus!