Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Itin lengvas naminės mocarelos receptas. Pagardinkite salotas burnoje tirpstančiu skoniu!

Mocarelos sūris yra nepaprastas ir visų mėgstamas. Jis gali būti valgomas kaip atskiras patiekalas ar dedamas į salotas, makaronus.

Naminė mocarela yra ypač gardi, todėl pasidalinsime receptu, kaip galite ją pasigaminti patys.

Sudėtis:

1 litras pieno

125 g natūralaus jogurto

1,5 arb. šaukštelio druskos (galite dėti daugiau, jeigu jums patinka sūresnis maistas)

1 valgomasis šaukštas acto

Gaminimas:

Suberkite druską į šildomą pieną. Kai pienas bus sušilęs iki maždaug 32 laipsnių, išjunkite ugnį.

Tuomet supilkite jogurtą ir actą, viską gerai išmaišykite ir palikite masę susigulėti.

Pasiruoškite marlę, į kurią dėsite sūrį. Sulenkite marlės audinį keliais sluoksniais (maždaug keturiais) ir į ją pilkite sūrio masę. Pildami stenkite išrūgas palikti puode.

Marlėje formuokite sūrį. Kol formuosite, išspauskite likusias išrūgas. Tuomet padėkite sūrį į puodą, kol jis atvės.

Visiškai atvėsusį padėkite į šaldytuvą, geriausia jį laikyti plastikiniame inde.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---