Patikėkite, šis varškės pyragas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu! Pabandykite išsikepti šį skanumyną ir patys tuo įsitikinsite!
Ingredientai:
Tešlai:
- sviestas – 130 g
- cukrus – 80 g
- grietinė – 2 valgomieji šaukštai
- kiaušinis – 1 vnt.
- miltai – 300 g
- druska – žiupsnelis
- kepimo milteliai – 10 g.
Įdarui:
- varškė – 300 g
- cukrus – 4 valgomieji šaukštai
- kiaušinio trynys – 1 vnt.
- miltai – 1 valgomasis šaukštas
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas
- vanilinis cukrus – pagal skonį.
Gaminimas:
Sumaišykite minkštą sviestą, cukrų, grietinę, kiaušinį, miltus, druską ir kepimo miltelius. Minkykite tešlą. Atskirai sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus. Padalinkite tešlą į dvi nelygias dalis. Didžiąją dalį iškočiokite ir išklokite kepimo formoje. Ant viršaus sudėkite įdarą.
Antrąją tešlos dalį iškočiokite į stačiakampį, tada peiliuku padalinkite ją į juosteles ir jas skersai sudėkite ant pyrago viršaus.
Viršų aptepkite kiaušinio tryniu.
Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!