Šonkauliukai yra vienas skaniausių patiekalų. Visi žmonės juos labai mėgsta. Siūlome jums išbandyti šį šonkauliukų receptą.
Ingredientai:
- šonkauliukai – 800 g;
- druska – 10 g;
- pipirai – 5 g;
- čiobreliai – 15 g;
- sviestas – 20 g;
- svogūnai – 400 g;
- alus – skardinė;
- rūkytos paprikos prieskoniai ir Provanso žolelės – po 10 g.
Gaminimas:
Šonkauliukus supjaustykite dalimis ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol atsiras šviesiai auksinė plutelė. Įberkite druskos, pipirų, įdėkite čiobrelio šakelę. Tada šonkauliukus išimkite.
Toje pačioje keptuvėje išdėliokite plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Suberkite paprikos prieskonius, įberkite druskos ir Provanso žolelių. Išmaišykite, įpilkite šiek tiek alaus ir ant viršaus uždėkite šonkauliukus. Tada įpilkite daugiau alaus, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite, kol mėsa suminkštės, maždaug 35 minutes. Patiekite su bulvių koše. Skanaus!