Mokslininkai teigia, kad pasaulyje yra daugiau nei 2000 skirtingų vaisių, o dabar pabandykite suskaičiuoti, kiek jų žinote jūs? Tikriausiai, kad gana nedidelę dalį. Bet net ir tie vaisiai, daržovės ar maisto produktai, kuriuos dažnai naudojame, gali turėti tokių paslapčių, apie kurias nežinome.
Šiame straipsnyje pateiksime jums 10 įvairių faktų apie populiariausius maisto produktus, kurių greičiausiai nežinojote.
1. Kaip auga braškės?
Braškių gyvenimo ciklas prasideda nuo labai smulkių sėklyčių, kurias kiekvienas esame matęs ir valgęs. Jos yra sudedamos į žemę jau žiemos gale arba ankstyvą pavasarį. Po kelių mėnesių yra pastebimi pirmieji daigai. Praėjus 2-3 metams nuo pasodinimo, braškių krūmai pradeda megzti vaisius ir užaugina visų taip mėgstamą uogą. Dar po trejų metų, augalas miršta. Jis turi būti iškasamas, o jo vietoje sėjamos naujos sėklos. Taigi, dabar eidami į parduotuvę ir pirkdami braškes prisiminkite, kiek laiko vienas krūmas turėjo augti, kad užaugintų uogų.
2. Sausainių paslaptys
Jei esate kepę sausainius, greičiausiai esate susidūrę su kokiomis nors problemomis. Sausainių tešla labai stipriai reaguoja į per didelį arba per mažą kiekį miltų, taip pat kildinimo priemones ar skirtingus ingredientus. Nepaisant to, pagrindinė klaidą, kurią daro žmonės – tešlos neatšaldymas prieš kepant sausainius. Pabandykite atšaldyti – tai turėtų padėti.
3. Kaip išsirinkti skaniausią arbūzą
Prinokę arbūzai įprastai turi smėlio spalvos dėmę ant vieno iš šonų. Dėmė būtinai turi būti smėlio spalvos, o ne balta ar šiek tiek geltona. Be to, stiebas turi būti sausas ir geltonos arba rudos spalvos.
4. Kaip teisingai pjauti laimą
Yra daugybė būdų kaip pjaustyti žaliąją citriną, tačiau vienas teisingiausių būdu – pjauti ją į tris dalis. Taip, užuot pjaunant citriną per vidurį, reikėtų ją įpjauti du kartus. Toks būdas padės išspausti didžiąją dalį sulčių.
5. Iš ko sudarytas šokoladinis kremas
Šokoladinis kremas yra viena populiariausių užtepėlių pasaulyje. Šiandien turime daugybę įvairiausių prekės ženklų, kurie siūlo šį skanėstą. Tačiau svarbu atsiminti, kad nors toks kremas ir yra skanus, jame iš tiesų yra labai mažai šokolado ir labai daug cukraus bei palmių aliejaus.
6. Kaip išmatuoti ryžius pirštu
Nuplovus ryžius ir sudėjus juo į puodą, paprasčiausiai statmenai įdėkite vieną pirštą, įprastai ryžių kiekis turėtų siekti pirmąjį jūsų piršto narelį. Vandens reikėtų įpilti tiek, kad jis siektų antrąjį jūsų piršto narelį, kitaip sakant, dvigubai. Taip ryžiai puikiai išvirs, o puode neliks vandens.
7. Skirtingi mėsos kepimo būdai
Yra daugybė įvairiausių mėsos kepimo būdų, ir kartais išsirinkti, kad jūsų mėsa būtų iškepta kaip norite, gali būti gana sudėtinga. Pirmas kepimo būdas, tai bleu – tai tradicinis prancūzų mėsos kepimo metodas, kuomet žalia mėsa yra labai trumpai dedama ant labai stiprios ugnies. Po to seka žalia, žalia su krauju, vidutiniškai žalia, pusiau kepta ir pilnai kepta mėsa.
8. Kaip žinoti, kuris obuolys saldžiausias?
Vien parduotuvėje galima pamatyti, koks didelis yra obuolių pasirinkimas, tačiau jų rūšys keičiasi, priklausomai nuo to, kurioje pasaulio vietoje gyvenate. Didžioji dauguma obuolių yra saldūs ir labai kvapnūs, bet kiti gali būti ir labai rūgščių. Šis paveikslėlis padės jums sužinoti, ką pirkti parduotuvėje.
9. Skirtingos svogūnų rūšys
Yra nemažai svogūnų rūšių, bet populiariausi, žinoma, yra laiškiniai, baltieji, geltonieji ir raudonieji svogūnai. Kiekvienas jų turi savitą skonį ir gali būti įvairiai paruošiami skirtingiems patiekalams.
10. Sūrio pyragų pažinimas
Sūrio pyragas yra vienas iš labiausiai mėgstamų desertų visame pasaulyje, o daugelis šalių yra sukūrę ir savo pyrago versijas. Pavyzdžiui, Niujorko stiliaus sūrio pyragas yra žinomas dėl savo kreminės konsistencijos ir nuostabaus kvapo, be to, jis yra kepamas vandenyje. Tuomet turime japonišką suflė, kuris yra labai lengvas desertas. Dar yra baskų sūrio pyragas, kuris taip pat yra gaminamas specialiu būdu ir apdeginamas viršuje, kad susidarytų ryškus viršutinis sluoksnis.