Ingredientai
- Kiaušinis – 4 vnt.
- Druska – 0,5 šaukštelio
- Cukrus – 200 g
- Vanilinis cukrus – pakelis
- Grietinė 20% – 150 g
- Augalinis aliejus – 100 ml
- Miltai – 200 + 40 g
- Kepimo milteliai – 10 g
- Kakava (karti) – 30 g
Ingredientai nurodyti 23 cm skersmens kepimo formai.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite iki purių baltų putų, dalimis suberkite druską ir cukrų. Įpilkite grietinės, augalinio aliejaus, vanilės ir miltų, sumaišytų su kepimo milteliais.
Viską gerai išmaišykite. Padalinkite gautą masę į dvi dalis ir prie vienos pridėkite kakavos, o prie kitos – likusius (40 g) miltų. Abi tešlas gerai išmaišykite.
Torto formą išklokite kepimo popieriumi ar gerai ištepkite riebalais. Tada pilkite tešlas taip, lyg kuriant ebru paveikslą ar lakuojantis nagus. Formos apačioje, centre, pakaitomis uždėkite po porą šaukštų rudos ir šviesios masės.
Tešlą kaitaliokite, kol baigsis.
Ant viršaus galite daryti kokį norite raštą. Tam puikiai tinka medinis iešmelis ar šakutė, šiaudelis.
Pyragą kepame 170°C temperatūroje 45 minutes. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaus!