Medų žmonės aktyviai naudoja kulinariniais tikslais, nes šis produktas puikiai dera su desertais. Tačiau jis vartojamas pirmiausia dėl to, kad produktas turi turtingą sudėtį.
Jei atimsite iš medaus jo naudingas savybes, jis taps įprastu tuščių kalorijų šaltiniu. Pasirodo, taip nutinka dėl paprastų klaidų.
Ko reikėtų vengti laikant medų
Tinkama saugojimui pakuotė
Kai kas perka specialius medui indus, kurie gražiai atrodo virtuvės interjere. Kiti dėl patogumo palieka pirktinę pakuotę. Tai galima padaryti tik tuo atveju, jei abiem atvejais indas pagamintas iš stiklo. Tik ši medžiaga tinka medaus gydomosioms savybėms išsaugoti.
Saulės šviesa
Ne visi prisimena, kad saulės šviesa neigiamai veikia medaus sudedamąsias dalis. Jei norite medų laikyti ilgai ir išsaugoti jo savybes, slėpkite gaminį nuo tiesioginių saulės spindulių.
Kvapai
Verta žinoti, kad medus pernelyg jautrus pašaliniams kvapams: palikus jį prie kvapnių maisto produktų, jis suges. Todėl medų laikykite tinkamai, gerai uždarytą.
Temperatūra
Sudėtingiausias niuansas, kurį nelengva įgyvendinti vasarą. Jei kambario temperatūra pakyla virš dvidešimties laipsnių, tada vitaminai pradeda irti. Žema temperatūra taip pat neigiamai veikia medaus kokybę. Todėl medų verta laikyti tamsioje vietoje, kur temperatūra nenukrenta žemiau 5 ir nepakyla aukščiau 15 laipsnių.