Kvapni ir saldi braškių uogienė patinka daugeliui suaugusiųjų ir vaikų. Ji gali būti valgomas su arbata, taip pat puikiai tinka desertams.
Tačiau ne kiekviena šeimininkė moka ją gaminti. Dėl nepatyrimo gali atrodyti, kad procesas užtrunka per daug laiko. Tačiau taip nėra. Tiesa tokia, kad skanią uogienę galite išvirti vos per penkias minutes.
Tereikia paimti 1 kg braškių, 1,2 kg cukraus ir 200 ml vandens.
Kaip pasigaminti uogienę
Uogas reikia rūšiuoti. Dideli, supuvę ir neprinokę vaisiai turi būti pašalinti. Geriau naudoti gerus ir mažus vaisius. Braškes nuplaukite ir nuimkite stiebus, lapelius. Tada reikia, kad uogos šiek tiek nudžiūtų.
Uogienei, kuri verda labai greitai, sirupas visada verdamas pirmiausia. Pirmiausia reikia pradėti virti vandenį su cukrumi, kai tik puodo turinys užvirs, galima įdėti braškių.
Galinčios atsirasti putos turi būti nedelsiant pašalintos. Užvirus uogienei, pavirkite ją ant ugnies dar 5–7 minutes. Po to karštą skanėstą galite išpilstyti į stiklainius. Tada indus reikia uždaryti, padėti dangteliais žemyn ir apvynioti šilta antklode ir palikti, kol visiškai atvės. Tam dažniausiai reikia 24 valandų.