Kvapnūs ir auksiniai blynai su traškia plutele – daugelio suaugusiųjų ir vaikų mėgstamas patiekalas. Patiekalas tampa dar geresnis, jei į jį įdedate šiek tiek žalumynų ir grietinės, o kai kurie kepa bulvinius blynus, į kuriuos dedama mėsos, kad būtų sotesnis patiekalas.
Tačiau tuo pačiu ne kiekvienas naujokas virėjas gali paruošti tešlą taip, kad gaminant ji netamsėtų.
Ką daryti, kad bulviniai blynai nepatamsėtų
Natūralią bulvių spalvą galima išsaugoti tam tikromis gudrybėmis. Šeimininkės rekomenduoja bulviniams blynams naudoti sutarkuotus svogūnus. Daržovės turėtų būti išdėstytos sluoksniais.
Jei norite apsieiti be svogūnų, tuomet galite šiek tiek citrinos sulčių arba citrinos rūgšties atskiesti vandenyje ir tada pridėti į masę. Vienam kilogramui tešlos pakaks šaukšto šio produkto.
Taip pat tešla tikrai nepatamsės, jei į ją įmaišysite pieno produktų. Vos vienas valgomasis šaukštas grietinėlės, grietinės ar jogurto padarys bulvinius blynus patrauklesnius.
Kai kurios šeimininkės į tešlą deda ne miltų, o bulvių krakmolo, kad išlaikytų apetitą keliančią spalvą.