Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Apelsinų žievelė: kaip paruošti reikiamą ingredientą skaniems kepiniams

Citrusinių vaisių žievelė suteikia kiekvienam patiekalui nepakartojamą aromatą ir nuostabų skonį. Jai paruošti nereikia daug pastangų: užtenka smulkia tarka nutarkuoti nuo apelsino žievelę.

Beje, po to vaisius geriau suvalgyti iš karto – be žievelės jie greitai išdžius ir taps neskanūs. Tačiau ką daryti su žievele, kurios pasirodė gana daug, nes vidutiniškai pyragui ar keksiukams pagaminti reikia tik 1–2 šaukštelių šio ingrediento?

Atsakymas paprastas: pasidėkite žievelę ir naudokite kitą kartą. Norėdami pagaminti tokį prieskonį, sumaišykite apelsinų žievelę ir cukrų santykiu 1:2. Patogiausia išmatuoti reikiamą ingredientų kiekį šaukštu, šaukšteliu ar stikliuku.

Užpildykite stiklainį su dangteliu ir laikykite šaldytuve. Atkreipkite dėmesį: kadangi tokioje žievelėje jau yra cukraus, šio ingrediento kiekį kepiniuose geriau šiek tiek sumažinti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---