Tortai ir keksiukai su karameliniu įdaru yra nepaprastai skanūs, bet ne mažiau sudėtingai paruošiami desertai.
Vis dėlto, žinodami karamelės gaminimo proceso subtilybes, galite visa tai supaprastinti.
- Indai
Pirmoji ir, ko gero, svarbiausia paslaptis – karamelei virti naudojami indai. Kad turinys nepriliptų ir tolygiai išvirtų, turėtumėte naudoti indus su storu dugnu ir sienelėmis.
- Sirupas
Daugelis šeimininkių daro klaidą jau ruošdamos būsimos karamelės pagrindą – sirupą. Norint pagaminti sirupą, reikia sumaišyti cukrų ir vandenį, ir padėti ant viryklės. Atminkite: nereikia maišyti sirupo, kol jis užvirs, kad karamelėje neliktų cukraus gumulėlių.
- Kremas
Kai sirupas bus paruoštas, reikia įmaišyti grietinėlę. Karamelei tinka riebi grietinėlė, tačiau ji turi būti karšta, nes kitu atveju karamelę gali sutraukti.
- Sviestas
Rinkdamiesi karamelės ingredientus, pirkite tik geros kokybės produktus: jei saldus mišinys susisluoksniavo į dvi dalis, tai reiškia, kad naudotas sviestas buvo pagamintas iš augalinių riebalų.