Parduotuvėje parduodamas saliamis greičiausiai nėra pagamintas iš pačios geriausios mėsos, o ir turi įvairių priedų kiekį. Tad pirkti šį mėsos gaminį parduotuvėje paprasčiausiai nėra prasmės, ypač dėl to, kad saliamį galite pasigaminti patys be jokios specialios įrangos!
Šis receptas yra patikrintas daugelio kulinarų ir kadangi viską ruošiate patys – saliamį sudarys 100 proc. mėsos.
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos
- 4 g juodųjų pipirų ir maltų kalendrų sėklų
- 4 skiltelių česnako
- 20 g druskos
Skoniui sustiprinti taip pat rekomenduojame įpilti 50 mililitrų gero balto vyno, tačiau tai nėra būtina. Saliamį suformuoti reikia į natūralų jautienos apvalkalą, kuris yra parduodamas bet kurioje dešrų parduotuvėje.
Paruošimas:
Mėsa supjaustykite labai smulkiai. Atskirai nupjaukite riebalinį sluoksnį ir tuomet viską kartu sumalkite.
Sumaltą mėsą perkelkite į gilų dubenį, suberkite prieskonius ir susmulkintą česnaką. Viską minkykite rankomis, kol masė taps vientisa.
Sudėkite mėsą į apvalkalą, vietas, kuriose atsirado oro burbuliukai, pradurkite. Jei to nepadarysite, viduje esantis deguonis oksiduos mėsą ir riebalus, dėl to to kai kurios vietos gali patamsėti ir įgauti specifinį skonį.
Suformuotą saliamį pakabinkite vėsioje, tamsioje ir vėdinamoje patalpoje. Saliais bus paruoštas kai neteks bent 45 proc. savo pradinio svorio, tad nepamirškite vos pagaminę dešrą pasverti.
Vaizdo įrašas: