Puikus patarimas, kaip paruošti skanias daržoves visai žiemai. Savo namuose taip ruošiame daržoves žiemai ir valgome jas beveik kiekviena proga, ir negalime jų atsivalgyti.
Puikus nuostabių marinuotų daržovių receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 2,5 kg pomidorų
- 1 kg agurkų
- 700 g paprikų
- 800 g svogūnų (baltų ir raudonų)
- 1 česnako
- 40 g petražolių
- 40 g krapų
- 35-40 g bazilikų
- 2 šaukštų druskos
- 150 ml augalinio aliejaus
- 1 šaukštelio acto ir 1 šaukštelio cukraus kiekvienam stiklainiui
- stiklainio tūris = 1 l
Gaminimo eiga:
Pomidorus supjaustykite mažesniais griežinėliais.
Agurkus supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Paprikas supjaustykite plonais gabalėliais.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais.
Visas daržoves sudėkite į didelį dubenį.
Tada sudėkite griežinėliais supjaustytą česnaką.
Taip pat sudėkite smulkintus krapus ir petražoles.
Tada į mišinį įberkite druskos ir aliejaus.
Viską gerai išmaišykite.
Galiausiai sudėkite bazilikus.
Maišykite mediniu šaukštu.
Leiskite daržovėms pastovėti 30 minučių.
Naudodami piltuvėlį sudėkite daržoves į stiklainius.
Paspauskite.
Supilkite dubenyje likusias sultis iki stiklainio viršaus.
Neuždarykite dangtelių.
Į gilaus puodo dugną įdėkite nedidelį rankšluostį.
Vieną šalia kito sudėkite stiklainius.
Įpilkite šalto vandens.
Nuo užvirimo momento virkite 35-40 minučių.
Į kiekvieną stiklainį įpilkite cukraus ir acto.
Sandariai uždarykite.
Apverskite stiklainius dangteliais žemyn.
Uždenkite stiklainius antklode.
Palikite juos visiškai atvėsti.
Laikykite juos vėsioje ir sausoje vietoje.
Mėgaukitės!
Instrukcijos vaizdo įraše: