Česnakai yra ne tik sveiki, bet ir suteikia patiekalams nuostabų skonį.
Iš tikrųjų daugiau patiekalui nereikia jokių kitų prieskonių, česnakai suteikia maistui išskirtinį skonį.
Juos galite tiesiog įberti į mėsą, bet jei supjaustysite mažais gabalėliais arba sutrinsite, galėsite jais pagardinti padažus ar užtepėles.
Jei sumaišysite juos su ištirpintu sviestu ir juose apkepsite vištienos krūtinėlę, sausa mėsa bus labai sultinga ir jums net nebereikės daug jos apdoroti.
Česnakai dera su daržovėmis, bet ypač skanu juos ragauti su morkomis.
Šis derinys gali jus nustebinti, tačiau dėl česnakų šis garnyras puikiai tiks prie mėsos ar žuvies.
Jį galite patiekti net kaip sočią ir lengvą vasaros vakarienę. Pavyzdžiui, galite tiesiog apibarstyti fetos sūriu arba tarkuotu kietuoju sūriu ir leiskite iškepti.
Kodėl verta valgyti daugiau morkų?
- Veiksmingai stiprina imunitetą, padeda išvengti įvairių ligų
- Apsauga nuo laisvųjų radikalų, prevencija nuo vėžio
- Pasižymi antiseptiniu ir detoksikuojančiu poveikiu
- Skatina virškinimą ir normalų tuštinimąsi
- Palengvina, pašalina vidurių pūtimą, pilvo skausmą
- Stiprina ir valo širdies ir kraujagyslių sistemą
- Širdies ir kraujagyslių ligų (infarkto, insulto, išeminės širdies ligos) prevencija
- Sumažina aukštą cholesterolio kiekį ir kraujospūdį
- Gerina odos būklę ir odos ligų gijimą
- Užtikrina kaulų ir dantų tvirtumą, osteoporozės prevencija
- Gerina odos, plaukų ir nagų kokybę
- Aprūpina organizmą vitaminu A, kuris reikalingas geram regėjimui
- Diuretinis poveikis, reguliuoja vandens kiekį organizme
- Valo ir palaiko šlapimo takus ir inkstus
- Pašalina šlapimo takų uždegimą ir akmenų susidarymą
Česnakiniame svieste keptos morkos
Jums reikės:
- 1 kg morkų
- 5 šaukštų sviesto
- 4 skiltelių česnakų
- pusės arbatinio šaukštelio druskos
- pusės arbatinio šaukštelio paprikos
- smulkintos petražolės papuošimui
Gaminimo eiga:
Morkas perpjaukite išilgai.
Jei turite didesnių morkų, supjaustykite jas storesnėmis juostelėmis.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
Sudėkite smulkintus česnakus ir nuolat maišydami kepkite 3 minutes, kol šiek tiek paruduos.
Būkite atsargūs, kad nenudegtumėte!
Morkų gabalėlius užpilkite česnakiniu sviestu.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Lengvai išmaišykite, kad visi gabaliukai pasidengtų mišiniu.
Sudėkite morkas ant kepimo skardos ir kepkite 25-30 minučių, kol suminkštės.
Prieš patiekiant sudėkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Linkime gero skonio!