Daugelyje receptų tam tikram patiekalui ruošti naudojami tik tryniai. Tuo pačiu metu kulinarinių rekomendacijų autoriai nenurodo, kur dėti likusį kiaušinį. Dažniausiai baltymai dedami į šaldytuvo lentyną, kur vėliau sugenda, nes yra pamirštami ir paliekami per ilgai.
Kad taip nenutiktų, pasinaudokite patarimais, kurie leis nešvaistyti maisto. Kiaušinių baltymus, kurie tapo nebereikalingi, galima užšaldyti ir naudoti vėliau. Norėdami tai padaryti, supilkite baltymus į indą, tinkamą šaldyti. Puikus pasirinkimas būtų maži plastikiniai indai padažams su dangteliais.
Tiesiog supilkite baltymus į tokį indą ir laikykite šaldiklyje, kol prireiks. Baltymai turi būti atšildyti kambario temperatūroje. Baltymai, kuriems buvo atlikta tokia operacija, taip pat tinkami vartoti, kaip ir švieži.