Liepa ir rugpjūtis – pagrindiniai mėnesiai, kai sėkmingi sodininkai susiduria su tuo, kad nežino, ką daryti su dideliu agurkų derliumi. Ne visi skuba parduoti perteklių. Kai kurie bando rasti panaudojimą visiems vaisiams: salotoms, patiekalams ir net koservavimui. Šiuo metu tampa būtina kuo ilgiau išlaikyti agurkus šviežius ir sultingus. Pirmiausia atrenkami vaisiai, kuriuos tikrai galima ilgai laikyti. Tai yra vidutinio ir mažo dydžio agurkai be didelių pažeidimų. Tokių vaisių odelė yra elastinga ir tvirta.
Po atrankos reikia sukurti tinkamas laikymo sąlygas. Naudokite didelį plastikinį maisto indą aukštomis sienelėmis. Agurkai bus laikomi šaldytuve. Į indą įpilamas švarus vanduo (iki 2 cm( ir agurkai išdėliojami iš eilės „uodegomis“ žemyn. Laikymo metu agurkai sugers skystį, todėl reikia karts nuo karto įpilti vandens iki norimo lygio.
Šis metodas garantuoja, kad agurkai išliks švieži ir stiprūs iki 2 mėnesių. Vaisių skonis ir išvaizda išliks beveik nepakitę ir nelabai skirsis nuo ką tik iš daržo nuskintų daržovių.