Nors šie sausainiai paruošiami labai greitai, rezultatas tikrai viršija lūkesčius. Šie sausainiai yra gana kaloringi, tačiau dėl to nereikėtų jaudintis: suvalgę vos kelis tokius sausainius pajusite sotumą.
Jums reikės:
- 2 šaukštų miltų
- 50 g margarino
- 1 kiaušinio
- 2 valg. š. grietinės
- 3 valg. š. augalinio aliejaus
- 180 g cukraus
- 0,5 arb. š. kepimo sodos
- 1 apelsino
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
Kaip gaminti?
1. Margariną galima pakeisti sviestu. Jį reikės pakaitinti mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės, o tada sumaišyti su 90 g cukraus.
2. Įmuškite kiaušinį.
3. Įmaišykite grietinę (tinka bet kokio riebumo).
4. Miltus persijokite ir supilkite į dubenį, kuriame minkysite tešlą.
5. Įberkite sodos (šis ingredientas pavers sausainius puresniais ir minkštesniais).
6. Įpilkite augalinio aliejaus.
7. Išminkytą tešlą uždenkite dangčiu ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
8. Apelsiną nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Žievelės nenulupkite. Išimkite kauliukus.
9. Apelsiną sutrinkite trintuvu su krakmolu ir 90 g cukraus.
10. Trintų apelsinų konsistenciją galite pasirinkti savo nuožiūra: galite smulkinti iki tyrės arba palikti didesnius vaisiaus gabalėlius.
11. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite.
12. Apelsinų įdarą švelniai paskirstykite ant tešlos lygiu sluoksniu.
13. Susukite tešlą į ritinį.
14. Paruoštą ritinį supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į kepimo skardą.
15. Sausainius kepkite 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Skanaus!