Niekas negali atsispirti patiekalui pagal šį receptą – patiekalas tiesiog šluojamas nuo stalo!
Cukinijose gausu vitaminų. Ir karštąjį vasaros sezoną apsimoka išspausti naudos iš šios naudingos daržovės.
Jaunos cukinijos yra lengvai paruošiamos, puikiai dera su kitomis daržovėmis ir puikiai tinka su bet kokiu pikantišku padažu.
Kad išsaugotumėte visus vitaminus, cukinijas reikia tinkamai paruošti. Sužinokite, kaip?
Keptos cukinijos su grietinėlės ir česnakų padažu
Reikės:
800 g cukinijos
50 ml saulėgrąžų aliejaus
200 g grietinėlės
1 kiaušinio
1 šaukšto miltų
100 ml vandens
2 česnako skiltelių
druskos, krapų ir žolelių
Gaminimas:
Supilkite saulėgrąžų aliejų į gilų dubenį, įdėkite druskos ir sausų prieskonių.
Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite griežinėliais. Jaunas daržoves nulupti nebūtina.
Sudėkite cukinijų griežinėlius į aliejų su prieskoniais ir gerai išmaišykite.
Sudėkite cukinijas vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kol kepa daržovės, pasiruoškite padažą. Krapus nuplaukite šaltame, sūdytame vandenyje ir smulkiai supjaustykite.
Sutarkuokite arba išspauskite česnaką ir sumaišykite su grietinėle bei krapais. Į šį mišinį įmuškite kiaušinį, įdėkite miltus ir įpilkite vandenį bei gerai išmaišykite.
Išimkite iškeptus cukinijų griežinėlius. Perdėkite juos į gilią keptuvę, užpilkite paruoštu padažu ir kepkite ant mažos ugnies, pastoviai pamaišydami.
Skanusis patiekalas paruoštas! Patiekite jį ant stalo: skanus ir šaltas, ir karštas.
Būtinai išmėginkite skanius ir sveikus cukinijos patiekalus. Šią, o ne kitą vasarą!