Tešlos net nereikės minkyti, o iškeptas desertas tiesiog tirps burnoje.
Šis varškės desertas bus labai švelnus ir tiesiog tirps burnoje. Be to, jį labai lengvai ir greitai galima pagaminti, net nereikės minkyti tešlos!
Sudedamosios dalys:
- Varškė – 400 g
- Konservuoti persikai – 450 g (didelė skardinė)
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 80 g
- Didelis lavašas – 200 g
Aptepimui:
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Grietinė – 2 šaukštai
Paruošimas:
Į varškę įmuškite du kiaušinius. Suberkite 80 g cukraus ir plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Mišinys turi būti panašus į vaikišką varškytę.
Konservuotus persikus, išimtus iš skardinės, supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite juos į varškės masę ir lengvai išmaišykite.
Gautą varškės masę užtepkite ant lavašo ir tolygiai paskirstykite, palikdami kraštus neužteptus, kad būtų galima lengvai susukti.
Užlenkę lavašo kraštus atsargiai susukite į ritinėlį.
Po to paruoškite aptepimą. Į dubenį įmuškite vieną kiaušinį ir įdėkite du šaukštus grietinės. Gerai sumaišykite.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, padėkite vyniotinį ir ant viršaus užtepkite paruoštą masę.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Kai desertas bus paruoštas, supjaustykite jį ir valgykite. Jis bus neįtikėtinai minkštas ir labai labai skanus.
Vietoj konservuotų persikų galite naudoti bet kokius kitus vaisius, pavyzdžiui, konservuotas kriaušes ar nektarinus, kurie taip pat yra labai skanūs ir tinka šiam desertui ruošti. Būtinai pasigaminkite tokį desertą, jums jis labai patiks.
Gero apetito!