Pyrago receptas, kuriame nėra nei cukraus, nei kvietinių miltų. Jei norite mėgautis saldžiu užkandžiu ir jaustis sveikai, šis pyragas kaip tik jums.
Reikalingi produktai
150 gramų avižinių dribsnių;
40 gramų medaus;
100 g varškės;
3 kiaušiniai;
50 mililitrų kefyro;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
pusė šaukštelio cinamono;
2 obuoliai;
Aliejus.
Gaminimas
Avižinius dribsnius susmulkinkite, kad jie taptų birūs it miltai. Tada į dribsnius sudėkite kepimo miltelius ir sumaišykite.
Į dubenėlį sudėkite varškę, medų ir kefyrą, viską sumaišykite maišytuvu, kol masė bus vientisa. Tuomet įmuškite kiaušinius, įdėkite cinamoną.
Viską gerai išmaišę, supilkite avižinius dribsnius su kepimo milteliais ir vėl išmaišykite.
Tuomet nulupkite obuolius, išimkite sėklytes ir supjaustykite į mažus gabalėlius.
Kepimo indą sutepkite aliejumi, o ant dugno nepamirškite patiesti kepimo popieriaus. Paruoštus obuolius sudėkite ant kepimo indo dugno ir ant viršaus užpilkite tešlą.
Šiek tiek pakratykite kepimo indą, kad tešla tolygiai pasiskirstytų ir dėkite pyragą į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 minutes.
Atvėsinkite pyragą ir tuomet jį patiekite.
Skanaus!