Tai iš tiesų labai skanus patiekalas!
Gardi vištienos krūtinėlė orkaitėje greitai išdžiūsta, tačiau gerai paruoštas marinatas gali nuo to išgelbėti. Vos 20 minučių marinavimosi aštriame česnakų, sojų padažo ir grietinės mišinyje, ir ji bus paruošta kepti ant daržovių pagrindo ir tikrai bus minkšta, kaip suflė.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos krūtinėlė – 600 g
- Šviežios bulvės – 3 vienetai
- Švieži šampinjonai – 5 vnt.
- Mocarela sūris – 100 g
- Kietasis sūris – 100 g
- Grietinė – 2 šaukštai
- Sojų padažas – 50 ml
- Česnakai – 3 skiltelės
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
- Vištienos krūtinėlėje aštriu peiliu padarykite išilginius ir įstrižinius pjūvius, ir sudėkite į paruoštą marinatą – sojos padažo, grietinės, pipirų, druskos ir smulkintų česnakų mišinį. Palikite 20 minučių šaldytuve.
- Pievagrybius ir bulves supjaustykite ne labai plonais griežinėliais, tada sudėkite sluoksniais kepimo indo dugne ta pačia tvarka ir pagal skonį pasūdykite. Šiam receptui naudojamos šviežios bulvės, bet jei turite senesnių, galite jas taip pat panaudoti tiesiog nuskusdami.
- Ant daržovių sudėkite vištienos krūtinėlę ir užpilkite marinatu. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
- Smulkiai supjaustytą mocarelą sumaišykite su kiaušiniu ir tarkuotu kietuoju sūriu. Po pusvalandžio išimkite kepimo indą, aptepkite šiuo gautu mišiniu ir vėl įdėkite į orkaitę dar 15 minučių.
Švelni vištienos krūtinėlė su sūrio padažu ir daržovėmis paruošta!
Skanaus!
Receptas vaizdo įraše: