Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Lauro lapai – kiek ir į kokius patiekalus dėti?

Lauro lapai – vienas seniausių prieskonių, aktyviai naudojamas šiuolaikinėje virtuvėje. Šis prieskonis netinka prie vištienos sriubos ir vištienos pagrindinių patiekalų. Šiek tiek raudonėlių, bazilikų ir čiobrelių pagerina lauro lapų skonį.

Ir jei druską, tiksliau, jos kiekį, galima kompensuoti daugybe prieskonių, tai daugelis neįsivaizduoja žuvies ir tiesiog sriubos, troškinio ar kotletų be poros lauro lapų.

Tačiau juos reikia dėti tam tikru kepimo momentu, o jų kiekis gali turėti įtakos skoniui. Žemiau surinkome svarbias profesionalų rekomendacijas, kaip ir kada naudoti lauro lapus.

Lauro lapai – kiek dėti į įvairius patiekalus

Vienintelis maistas, kuriame lauro lapas išlieka ilgam, yra konservuotos daržovių salotos. Tokie receptai yra gana dažni.

Į indą dažniausiai dedame 1–4 lapelius. Jie dedami į sriubas likus 5 minutėms iki virimo pabaigos. Jei tai troškiniai, tai likus 7–10 min iki paruošimo. Prieš patiekiant, lauro lapą reikia išimti. Priešingu atveju jis perduos savo kartumą maistui.

Svarbu atsiminti proporcijas – vienam litrui sriubos ir kitokio maisto reikia 1–2 lauro lapelių. Sutrinkite du lauro lapus delne, kad sustiprėtų jų skonis.

Nedėkite prieskonių į vištienos sultinį, jis nelabai dera su troškinta vištiena. Bet į kiaulienos patiekalus ar į žuvienes, taip pat kepant žuvį, juos galima naudoti.

Lauro lapai yra geri draugai su bazilikais, čiobreliais, raudonėliais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnulio grožio kalendorius 2024 m. gruodžiui: kada tinkamiausias laikas keisti šukuoseną

Grožio procedūros – tai ne tik būdas puoselėti savo išvaizdą, bet ir puiki proga pasirūpinti savimi. Tačiau ar žinojote, kad tinkamai parinktas laikas gali...

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...
---