Sakoma, kad įprotis yra antroji prigimtis. Kartais ką nors darome tik todėl, kad taip darė mūsų tėvai ar seneliai. Vis dėlto, turime sutikti, kad ne visi įpročiai yra naudingi, todėl šį kartą pakalbėsime apie tai, kuriuos jų vertėtų užmiršti.
Blogi maisto gaminimo patarimai
Ingredientų kiekio matavimas stiklinėmis
Iki šiol internete galima rasti daugybę receptų, kuriuose ingredientai matuojami stiklinėmis ar puodeliais. Nors toks ingredientų kiekio matavimas gali atrodyti pakankamai tikslus, tačiau nereikėtų pamiršti, kad stiklinės ir puodeliai gali būti labai skirtingos talpos. Taip pat neretai maisto produktų kiekis gali būti matuojamas „iš akies“. Tai nėra pati geriausia mintis, ypatingai tada, jei išbandomi nauji patiekalų receptai. Jei norite, kad visi patiekalai pavyktų, naudokite virtuvines svarstykles.
Sviesto atsisakymas
Kai siekiama, kad patiekalai būtų sveikesni ir mažiau kaloringi, neretai nusprendžiama atsisakyti sviesto. Vietoj jo gana dažnai yra naudojamas augalinis aliejus, tačiau tai tikrai nėra pati geriausia mintis. Deja, sviestą pakeitus aliejumi, patiekalų skonis dažniausiai būna ne toks, koks turėtų, todėl tokios minties geriausia atsisakyti.
Sodos gesinimas šaukšte
Sodai sąveikaujant su rūgštimis išsiskiria anglies dioksidas, todėl tešla tampa puresnė. Jei soda gesinama šaukšte, o tuomet įmaišoma į tešlą, kepiniai gali ir neiškilti. Jei norite, kad kepiniai visada pavyktų, vietoj sodos naudokite kepimo miltelius.
Pamirškite „tobulą“ blynų tešlą
Prisiminkite posakį: „tobulumas yra gėrio priešas“. Blynų tešlą tikrai ne visada pavyksta išmaišyti iki vientisos masės. Jei tešlą plaksite pernelyg ilgai, blynai gali būti pernelyg plokšti. Nesibaiminkite, jei blynų tešla neatrodo tobula, ir joje vis dar yra gumuliukų. Kepkite blynus iš „netobulos“ tešlos – rezultatas jus gali maloniai nustebinti.
Daržovių ir grybų sūdymas
Daržoves ir grybus reikia sūdyti pačioje kepimo pabaigoje. Jei grybus pasūdysite iš anksto, druska gali iš jų ištraukti pernelyg daug drėgmės.
Kepimas alyvuogių aliejuje
Alyvuogių aliejus gana dažnai yra vertinamas kaip pati sveikiausia sviesto alternatyva, tačiau nereikėtų pamiršti, kad šis aliejus tinka anaiptol ne visų patiekalų ruošimui. Svarbu atminti, kad alyvuogių aliejaus degimo temperatūra yra gana žema, todėl šio aliejaus negalima naudoti kepimui.
Makaronai su padažu
Mums įprasta padažą užpilti ant išvirtų makaronų, tačiau italai, garsėjantys gardžiausiais makaronų patiekalais, elgiasi kitaip. Į verdantį padažą reikia sudėti apvirtus makaronus. Padažo aromatas įsigers į pačius makaronus, todėl patiekalo skonis bus kur kas geresnis.
Sultinio ruošimas
Jei mėsą su daržovėmis įdėsite į verdantį vandenį, sultinys bus labai drumstas. Verčiau sudėkite ingredientus į šaltą vandenį, uždenkite dangčiu ir virkite keletą valandų ant silpnos ugnies.
Štai – keletas blogų patarimų, kuriais galėjome vadovautis daugybę metų ir nė nenutuokti, kad kažką galima daryti kitaip. Pasirodo, klaidų darome net ir ruošdami elementarius patiekalus!