Tai ne tik kalendra ir raudonėlis, bet ir kmynai bei paprika. Visi šie prieskoniai pagerins gaminamo maisto skonį. Žinoma, kiekvienas receptas turi savo taisykles ir nepageidautina nukrypti nuo ingredientų proporcijų. Tačiau kartais ko nors trūkumas maistą paverčia kažkuo nauju ir leidžia atrasti naujus skonius.
Druskos pakeisti negalima, tačiau jos kiekį galima sumažinti dėl kitų prieskonių. Skaitykite šį įdomų sąrašą:
Rozmarinas
Galima naudoti taip: pakepinti šviežias šakeles su šakniavaisinėmis daržovėmis. Džiovintus rozmarinus pirmiausia reikia susmulkinti, tada įdėti į bulvytes, duoną, picą, pomidorų padažą, pupeles, bulves ar kiaušinių patiekalus.
Muskato riešutas
Prieskoniai puikiai dera su sūriais ir saldžiais kepiniais, sriubomis, kopūstų patiekalais. Muskato riešutas pabrėš kreminių padažų skonį.
Aitrieji pipirai
Šis prieskonis puikiai atsiskleidžia daržovių troškiniuose ir sriubose. Dėkite jį į kiaulienos ar jautienos patiekalus.
Kalendra
Kalendra yra šilto, aštraus skonio. Derinkite prie salotų, sriubų, žuvies ir vištienos patiekalų. Šis prieskonis puikiai dera su aitriaisiais pipirais troškiniuose.
Kmynai
Kmynai dera su beveik bet kokiu patiekalu, o ypač su ėriena, paukštiena, pupelėmis ir ryžiais.
Raudonėliai
Raudonėliai labai pravers graikiškoje ir Viduržemio jūros virtuvėje. Naudokite juos mėsai, paukštienai marinuoti prieš kepant ant grotelių, kiaušinių patiekalams, duonai, troškiniams ir salotoms.
Paprikų milteliai
Papriką dėkite į avienos, vištienos ir žuvies patiekalus, į keptas bulves, į pupeles ar kiaušinienę. Rūkyta paprika tinka prie visų patiekalų, kurie yra skirti iškylai.
Ciberžolė
Ciberžolė kartais naudojama kaip pigesnė šafrano alternatyva, nors jos skonis labai skiriasi.
Naudokite ciberžolę su imbieru mėsos ir daržovių patiekaluose arba ja pagardinkite ryžius. Virimo metu ciberžolės skonis sustiprėja.