Lęšių kotletai patiks ir vegetarams, ir mėsos gerbėjams. Vegetarai šį patiekalą renkasi dėl naudos sveikatai, o mėsavalgiai neretai nustemba, kad šiame patiekale tikrai nėra mėsos. Lęšių kotletų skonis yra tikrai ypatingas, todėl siūlome išbandyti šį receptą.
Lęšių naudos niekas negali paneigti. Kaip ir burnočiuose, juose yra daug naudingų medžiagų. Lęšiuose gausu baltymų, o tai reiškia, kad jie suteikia ilgalaikio sotumo jausmą. Taip pat lęšiuose nėra riebalų, todėl jie puikiai tinka ir besilaikant dietos. Šiame produkte taip pat yra aminorūgščių, kurios teigiamai veikia serotonino gamybą. Lęšiai teigiamai veikia virškinimo sistemos darbą, todėl tai yra dar viena priežastis, kodėl vertėtų išbandyti šį receptą.
Jums reikės:
- 1,5 stiklinės lęšių
- 1 svogūno
- 1 morkos
- Žalumynų
- Druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 2-3 česnako skiltelių
- 1 arb. š. apynių
- 1 arb. š. ciberžolės
- 2 valg. š. miltų
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
Kaip gaminti?
Lęšius keletą valandų pamirkykite vandenyje. Įpilkite į puodą vandens ir pastatykite virti (virimo laikas priklausys nuo lęšių rūšies). Išvirti lęšiai turi būti minkšti.
Suberkite lęšius į kiaurasamtį ir leiskite vandeniui nuvarvėti. Lęšiai turi būti visiškai sausi.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morką sutarkuokite. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite svogūnus bei morkas (kepkite, kol suminkštės).
Smulkiai supjaustykite žalumynus.
Sutrinkite lęšius, česnaką ir kepintas daržoves. Gauta masė turi būti vienalytė ir priminti maltą mėsą.
Suberkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
Sudrėkinkite rankas vandeniu ir formuokite paplotėlius. Kiekvieną jų apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kotletus po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Patiekdami pabarstykite kotletus smulkintomis žolelėmis. Valgykite su mėgstamu padažu.
Pamokėlė vaizdo įraše: