Norint paruošti gardų cukinijų pyragą, reikia šiek tiek pasistengti. Pirmiausia su tešla, o vėliau tinkamai apskrudinti cukinijas. Deja, bet gaminant cukinijas, jų vitaminai žūsta ir cukinijos praranda savo maistinę vertę. O galutiniame rezultate susidaro kalorijų bomba. O jei gautą pyragą dar patepsite ir riebiu majonezu…
Specialiai tiems, kurie nori kaip galima geriau išnaudoti vasaros daržoves, parengėme sveiko ir skanaus cukinijų pyrago receptą! Jokio kepimo ir riebaus padažo. Jokių kiaušinių, miltų, sodos, nė lašo riebalų – tik vitaminai! Suvalgius (net ir didžiulį kiekį), tai neturės jokios įtakos jūsų liemens apimčiai.
Cukinijų pyragas
Užkandžių pyragui rinkitės sultingas ir jaunas cukinijas, kuriose dar nesusiformavo sėklos. Tarp sluoksnių galite sudėti bet kokių žalumynų, pomidorų, keptų paprikų ar baklažanų.
SUDEDAMOSIOS DALYS:
- 3 jaunos cukinijos
- 200 g grietinės arba jogurto
- 200 g sūrio arba minkšto sūrio
- Ryšulėlis rukolų arba kitų žalumynų
- Krapų ryšulėlis
- 1 česnako skiltelė
- Prieskoniai ir druska pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Cukinijas kruopščiai nuplaukite ir, jei reikia, nulupkite. Supjaustykite 0,5-1 cm storio griežinėliais. Sudėkite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir palikite 10 minučių pastovėti.
Sudėkite cukinijas ant kepimo popieriumi išklotos skardos arba grotelių. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje, kol suminkštės. Kai cukinijos suminkštės ir lengvai paruduos, jos bus paruoštos valgyti.
Kol cukinijos kepa, paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę su smulkintomis žolelėmis, česnaku, druska ir prieskoniais.
Kai cukinijos atvės, imkitės pyrago gaminimo.
Sudėkite cukinijas į didelę lėkštę. Apšlakstykite padažu ir pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu. Pakartokite tokį pat sluoksniavimą su likusiomis cukinijomis. Apšlakstykite pyrago viršų likusiu padažu ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Pyragą galima valgyti iš karto, bet geriau kelias valandas palaikyti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų. Mėgaukitės maloniu skoniu!
Daugiau informacijos apie cukinijų pyrago gamybą rasite šiame vaizdo įraše:
Gražus ir labai sotus cukinijų pyragas papuoš bet kurį stalą. Neįprastas skonis ir patraukli išvaizda sužavės net tuos, kurie nelabai mėgsta cukinijų.
Vasarą neįmanoma apsieiti be daržovių. Sezono metu jos tiesiog gelbsti visas šventines vakarienes.
Būtinai išsisaugokite šį cukinijų pyrago receptą ir pasidalinkite juo su draugais „Facebook“ paskyroje.