Vasara – tinkamas metas eksperimentuoti virtuvėje. Dėl šviežių daržovių ir žalumynų gausos galima pasiruošti neįprastų ir sveikų patiekalų. Šiandien papasakosime, kaip paruošti vasarišką ir tirštą cukinijų sriubą. Beje, cukinijos gali būti daugelio patiekalų pagrindas.
Tiršta cukinijų sriuba
Patiekalas bus labai tirštas, sotus ir skanus. Paruošti trintą cukinijų sriubą užtruksite vos 20 minučių ir galėsite ją patiekti vakarienei. Švelni žalia spalva ir neįprastas cukinijų, salierų ir bazilikų skonio derinys nepaliks abejingų!
Jei mėgstate gaminti trintą sriubą – šis receptas jums labai patiks! Taip pat šią sriubą galite gaminti su grybais, pridėti egzotiškų prieskonių ir duonos skrebučių.
Sudedamosios dalys:
- 700 g šviežių cukinijų
- 225 g porų
- 170 g salierų stiebų
- 55 g šviežių žaliųjų bazilikų lapelių
- 3 česnako skiltelės
- 100 g fetos sūrio
- 4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 1 citrina
Paruošimo būdas:
Gaminti sriubą reikia iš jaunų cukinijų. Gerai nuplaukite daržoves ir nupjaukite daržovių galiukus. Cukinijas supjaustykite kubeliais.
Po to paruoškite salierų stiebus. Jie suteiks patiekalui neįprasto skonio. Supjaustykite juos mažais kubeliais.
Porus supjaustykite plonais žiedeliais. Sutrinkite tris česnako skilteles česnakų spaudykle arba peilio kraštu. Česnaką taip pat galite smulkiai supjaustyti.
Dabar sriubai skirtas daržoves pakepinkite. Į įkaitintą puodą įpilkite šiek tiek tyro alyvuogių aliejaus skirto kepimui. Apie 1 minutę laiko ant vidutinės ugnies pakaitinkite porus ir salierus. Po to daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kepkite dar 5 minutes.
Į porus ir salierus sudėkite smulkintą česnaką. Maišykite ir kepkite dar apie 30 sekundžių.
Galų gale į keptuvę sudėkite pagrindinį ingredientą – cukinijas. Pakaitinkite dar 1 minutę. Į šį mišinį įmaišykite kelis baziliko lapelius.
Sultinio virimas
Į puodą su daržovėmis įpilkite 1,2 litro vandens. Jei norite, kad cukinijų sriuba būtų dar tirštesnė, vietoj vandens galite naudoti vištienos sultinį.
Leiskite sriubai užvirti. Uždenkite dangtį ir virkite taip dar 10 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Puode esančias daržoves sutrinkite panardinamuoju elektriniu trintuvu. Pridėkite daugiau bazilikų, įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir vienos citrinos sultis. Vėl naudokite maišytuvą ir sumaišykite visus ingredientus.
Patiekdami ant stalo, į trintą cukinijų sriubos lėkštę įdėkite šiek tiek fetos ožkų sūrio, kad patiekalas būtų dar švelnesnis ir skanesnis. Taip pat galite papuošti bazilikais.
Cukinijų sriuba yra švelniai žalios spalvos. Tokį atspalvį suteikia ne tik cukinijos, bet ir salierai bei bazilikai. Ilgai prisiminsite šį neįprastą skonį. Gero apetito!