Visi girdėjo apie šio produkto naudą. Avokadas – sveikas vaisius, kuris, nors ir gana kaloringas, turi daug sveikųjų riebalų, kurių kiekvienas žmogus turėtų gauti nuolat.
Su tuo sutinka ir mitybos specialistė Oksana Mikhaleva. Gydytoja pastebėjo, kad avokaduose yra riebalų, kurie mažina kraujagyslių aterosklerozės išsivystymo riziką, saugo nuo uždegimų ir antrojo tipo diabeto, taip pat teigiamai veikia imunitetą.
Kaip pažymėjo O. Mikhaleva, šio produkto naudojimas turi teigiamą poveikį išvaizdai. Pavyzdžiui, plaukai tampa blizgūs, o oda – švelni ir aksominė.
Tai dar ne visi pliusai. Avokaduose taip pat yra daug skaidulų. „Skaidulos gerina žarnyno veiklą, mažina cholesterolio ir cukraus pasisavinimą, gerina žarnyno mikrobiotos sudėtį, taip pat neleidžia vystytis gaubtinės žarnos vėžiui.“ – sako specialistė.