Kūno būklė priklauso nuo produktų, kuriuos žmogus renkasi. Yra maisto produktų, kurie sukelia rėmenį. Tai pareiškė mitybos specialistas Jevgenijus Arzamascevas, kurį norėtume čia pacituoti.
Gydytoja paaiškino, kad nereikėtų valgyti per daug kepto maisto. Saldūs vyniotiniai ir balta duona taip pat padidina skrandžio rūgštingumą. Tuo pačiu metu minkštas ir šviežias maistas yra pavojingas. Gydytojas pažymėjo, kad geriau produktą šiek tiek padžiovinti, kad sumažėtų rėmens rizika. Net ir geros sveikatos žmogus gali susidurti su šia problema.
Dar viena taisyklė, kuri padės ne tik kovoti su rėmeniu, bet ir išlaikyti dailią figūrą: venkite riebios mėsos. Arzamastsevas pridūrė, kad jei vyras ar moteris serga gastroezofaginio refliukso liga ir jam ar jai padidėjęs skrandžio rūgštingumas, tuomet reikia būti atsargiems su citrusiniais vaisiais, kava, šokoladu, svogūnais ir česnakais. Verta atsisakyti alkoholio ir aštraus maisto. Žinoma, geriausia atidžiai stebėti savo organizmo reakciją, suvalgius vieno ar kito produkto. O jei problema nemažėja ir nepraeina per kelias savaites – derėtų kreiptis į gydytoją.