Visi mano šeimos nariai ir artimi draugai žino, kad mes visada džiaugiamės sulaukę svečių. Pertraukti kasdienę monotoniją ir susitikti prie arbatos puodelio su brangiu žmogumi yra taip malonu! Todėl visada galiu per 20 minučių pagaminti ką nors skanaus prie arbatos ir tam nereikia brangių produktų. Paprastai kepu sausainius su razinomis.
Šie kepiniai tokie paprasti, bet skanūs, o aš negaliu patikėti, kaip lengva juos iškepti. Norint pasigaminti sausainius, nereikia maišytuvo, kočėlo ar šaldiklio. Visus ingredientus sumaišyti užtruksite vos 5 minutes, o dar po 15 minučių – iš orkaitės ištrauksite paruoštus trapius sausainius.
Kaip pasigaminti sausainių su razinomis prie arbatos
Žinoma, vietoj razinų galite naudoti kitus džiovintus ar cukruotus vaisius ir net smulkintus riešutus. Arbatiniai sausainiai bus dar skanesni, jei sumaišysite kelis priedus, pvz. riešutus ir vaisius!
Sudedamosios dalys:
- Baltieji kvietiniai miltai 280 g
- Cukrus 70 g
- Saulėgrąžų aliejus 90 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- Vanilinis cukrus 8 g
- Druska pagal skonį
- Razinos 100 g
Paruošimo eiga:
10 minučių pamirkykite razinas karštame vandenyje ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir saulėgrąžų aliejumi. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir išminkykite vientisą tešlą. Pabaigoje įmaišykite razinas.
Padalykite tešlą į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į ploną ritinėlį ir supjaustykite riekelėmis.
Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15 minučių pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Iškeptus sausainius su razinomis galėsite pabarstyti cukraus pudra ir taip padaryti papuošimą. Stenkitės palaukti, kol sausainiai atvės, kad taptų trapūs. Galiu užtikrinti, kad po kelių valandų neliks nė trupinėlio!