Skanūs kaip pas mamą namuose!
Sudedamosios dalys:
Tešlai jums reikės:
- 200 ml vandens
- 200 ml pieno
- 2 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 10 g mielių
- 1 kiaušinio baltymo
- 50 ml augalinio aliejaus
- 700 g miltų
- 100 g sviesto
Įdarui reikės:
- Petražolių
- 300 g varškės
Aptepimui:
- Kiaušinio trynio
- 2 šaukštų pieno
Paruošimo eiga:
Į šiltą vandenį ir pieną suberkite mieles, cukrų ir augalinį aliejų. Mišinį išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus, druską, įdėkite kiaušinio baltymą ir sviestą. Užminkykite minkštą tešlą ir palikite pakilti apie 2 valandas.
Padalykite tešlą į nedidelius rutuliukus.
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną lakštą ir patepkite sviestu. Kiekvieną paplotėlį padalinkite į 4 dalis.
Įdarui sumaišykite varškę ir susmulkintus žalumynus, ant kiekvienos pusės dėkite po 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro.
Susukite į ritinėlį ir po to sujunkite tešlos galus į apskritimą.
Susuktus gaminius sudėkite ant kepimo skardos, aptepkite kiaušinio tryniu ir pienu bei pabarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite 180°C temperatūroje 25 minutes.
Gero apetito!