Tai iš tiesų labai skanu!
Sudedamosios dalys:
- Žiediniai kopūstai – 1 didelė galva
- Šampinjonai – 250 g
- Rūkyta šoninė – 300 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Parmezano sūris – 70 g
- 22 % grietinėlė – 1 stiklinė
- Paprikos prieskoniai – 1 šaukštelis
- Čili prieskoniai – 1/2 šaukštelio
- Provanso žolelės – 1 šaukštelis
- Druska, malti juodieji pipirai
- Džiūvėsėliai – 2 valgomieji šaukštai
Paruošimo eiga:
- Suskirstykite žiedinio kopūsto kekę į mažesnius žiedynus ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
- Supjaustykite rūkytą šoninę plonomis juostelėmis ir kepkite sausoje keptuvėje apie 5 minutes, kol gražiai apskrus.
- Grybus supjaustykite stambesniais gabalėliais.
- Parmezano sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
- Kiaušinius ir grietinėlę sumaišykite su paprikos ir čili prieskoniais, juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite tarkuotą parmezano sūrį ir provanso žoleles.
- Įmaišykite į šį mišinį žiedinius kopūstus bei grybus ir sudėkite viską į kepimo skardą. Ant viršaus paskleiskite keptą šoninę, užpilkite padažą ir apibarstykite džiūvėsėliais. Apšlakstykite šoninės sultimis iš keptuvės arba alyvuogių aliejumi.
- Kepkite 200° C temperatūroje 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Gero apetito!