Paprasta ir skanu, visai kaip pagaminti mamos!
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 3 šaukštai
- Varškė – 500 g
- Margarinas – 200 g
- Kepimo milteliai – 1/2 šaukštelis
- Kefyras – 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus – 0.5-1 valgomasis šaukštas
- Vanilinas – 1 šaukštelis
- Kiaušinis – 1 vienetas
Paruošimo eiga:
- Margariną supjaustykite peiliu. Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais.
- Supilkite kefyrą ir švelniai išminkykite tešlą. Padalinkite į tris dalis ir valandai padėkite į šaldytuvą.
- Išmaišykite varškę su cukrumi ir vanile. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir supilkite į varškę.
- Tešlą iškočiokite į 3 mm storio stačiakampius, ant viršaus užtepkite varškės. Susukite į ritinėlius ir supjaustykite įstrižai riekelėmis.
- Sudėkite tešlos gabalėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Ant viršaus užtepkite išplaktą kiaušinio trynį.
- Kepkite 180° C temperatūroje apie 30 minučių.
Gero apetito!