Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Skanūs ir kvapnūs kefyro tešlos sausainiai su medumi ir cinamonu

Jums reikės:

  • 400 g miltų
  • 80 ml 0,1% kefyro
  • 60 ml medaus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 2 arb. š. cinamono
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. š. kepimo sodos
  • 1/4 arb. š. druskos
  • Cukraus pudros

Kaip gaminti?

  1. Į miltus suberkite cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską, išmaišykite. Įdėkite šalto sviesto, rankomis sutrinkite mišinį į smulkius trupinius.
  2. Įpilkite skysto medaus ir kefyro, minkykite tešlą.
  3. Paruoštą tešlą minkykite rankomis, perlenkite per pusę ir vėl išminkykite. Kartokite 4 kartus.
  4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  5. Tešlą iškočiokite  0,5 cm sluoksniu.
  6. Iš tešlos stikline ar puodeliu išpjaukite apskritimus. Sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  7. Kepkite 190°C temperatūroje 15-20 minučių, kol paruduos.

Paruoštus sausainius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---