Žmogaus organizmui ypač kenkia daug greitųjų angliavandenių turintis maistas, taip pat riebus ir keptas maistas.
Dėl šios priežasties tokių skanėstų savo valgiaraštyje derėtų vengti ar ir visai juos išbraukti. Tiesa tokia, kad jei valgysite juos dažnai, prasidės svorio problemos. Taip pat yra rizika susirgti 2 tipo diabetu.
Tai pareiškė mitybos srities specialistas Aleksejus Kalinčevas. „Kalbame apie saldžius gazuotus gėrimus, papildomai su cukrumi valgomus vaisius, uogas, džiovintus cukruje apvoliotus vaisius, produktus iš aukščiausios kokybės kvietinių miltų ir pan.“, – sako gydytojas.
Be to, kaip pažymėjo medikas, būtina atsisakyti gruzdintų bulvyčių, traškučių ir riebios kiaulienos. Gydytojas pridūrė, kad mityba turi būti formuojama kruopščiai ir viską apgalvojus.
Į šį klausimą ypač rimtai turėtų žiūrėti žmonės, sergantys įvairiomis ligomis. Derėtų valgyti daugiau daržovių ir vaisių (be papildomo cukraus), vietoje sulčių rinktis patį vaisių – vaisiuje esančios skaidulos sulėtina maisto medžiagų pasisavina ir suteikia daugiau sotumo. Per parą rekomenduojama suvalgyti bent 400 g vaisių ir daržovių.