Česnakai yra svarbus daugelio patiekalų ruošimo ingredientas. Šis prieskonis puikiai papuoš sriubą ar troškintas daržoves, taip pat pabrėš mėsos ir vištienos skonį.
Be to, česnakai yra svarbi plovo sudedamoji dalis. Kai ruošiame kelis patiekalus vienu metu, mums gali prireikti daug česnakų. Jei juos valysite įprastu būdu, procesas bus ilgas ir varginantis.
Tačiau virėjai turi keletą gudrybių, padedančių greitai ir be pastangų nulupti česnakus.
Kaip paprasčiau nulupti česnakus
Kaip tikras šefas
Jei mėgstate žiūrėti įvairias maisto gaminimo laidas, tuomet šį metodą matėte ne kartą. Skiltelė dedama ant lentelės, o tada plačia peilio pusė prispaudžiama prie skiltelės.
Dėl to nuo česnakų luobelė nukrenta pati.
Indelyje
Labai paprastas būdas, leidžiantis greitai ir be pastangų nulupti didelį kiekį česnakų. Būtina padalinti galvą į skilteles ir sudėti į bet kurį maisto indą, kuris turi dangtelį.
Tada reikia purtyti tą indelį. Po kurio laiko pastebėsite, kad luobelė jau atsiskyrė.
Karštas vanduo
Kai kurie virėjai teikia pirmenybę šiam metodui. Pirmiausia turėtumėte paimti bet kokį indą ir užpildyti česnakais. Tada užpilkite karštu vandeniu ir palaukite apie dešimt minučių. Lukštai atsiskirs savaime.
Mikrobangų krosnelė
Nedaug žmonių žino, kad mikrobangų krosnelė labai palengvins česnakų lupimo darbą. Padalinkite juos į skilteles ir sudėkite į mikrobangų krosnelę.
Pasirinkite maksimalią temperatūrą ir pakaitinkite 15 sekundžių. Po šios procedūros nulupti česnakus nebus sunku.