Kotletai – labai dažnas patiekalas, tačiau ne visi kulinarai gali pasigirti, kad visada viskas pavyksta tobulai. Kartais nesąmoningai darome grubias klaidas, dėl kurių mėsos gaminio kokybė tampa daug prastesnė.
Kokie trūkumai lemia nesėkmę virtuvėje
„Duona skirta taupymui“
Daugelis žmonių vis dar tiki, kad virtuvės šefai į faršą įdeda duonos tik norėdami sutaupyti. Tai, žinoma, yra tik mitas.
Būtent duona padės paruošti skanų, sodrų ir sultingą mėsos patiekalą.
Vištų kiaušiniai
Virėjai neturi vienareikšmės nuomonės, ar išvis verta į faršą dėti kiaušinių. Tai priklauso nuo jūsų skonio pageidavimų.
Jei norite, kad kotletai išeitų neblogos kokybės, nepersistenkite: vienai kotletų porcijai pakaks vieno kiaušinio.
Papildomi komponentai
Vietoj šviežių svogūnų galite įdėti keptų daržovių su česnaku. Tokie kotletai tikrai įsimins dėl skonio.
Jei norite, kad patiekalas išeitų dar sultingesnis, tuomet į faršą reikėtų įpilti šiek tiek aliejaus arba įdėti lašinių.
Paniravimas
Niekada nepamirškite šios svarbios detalės: būtent paniravimo dėka mėsa puikiai apskrunda. Paniravimui galite pasirinkti bet kokį produktą – tai nėra kritiškai svarbu.